Ingrediente
700 g cirese,30 g unt,
60 g zahar tos pentru cirese
4 oua, 270 ml lapte, 60 g zahar tos,
100 g faina, 1 praf de sare, esenta vanilie
Mod de preparare
Clafoutis de cirese se prepara astfel: laptele, ouale, zaharul, vanilia, praful de sare si faina se amesteca toate apoi se lasa sa se odihneasca pana se pregatesc fructele. Intr-o tava cu diametrul 30 cm se topeste untul, se adauga ciresele (fara samburi sau intregi) si se mai lasa cateva minute pana se inmoaie. Se adauga zaharul si se lasa pana se dizolva. Se toarna deasupra compozitia cu oua si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade C.
Mod de servire
Reteta Clafoutis de cirese a fost propusa de PaulaM Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.roSalata de peste cu legume
Ingrediente
O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaieMod de preparare
Conserva se scurge de zeama, pestele se sfarama si se aseaza intr-un castron. Adaugam ardeiul si ceapa taiate feliute, sare, piper si zeama de lamaie.
Mod de servire
Se serveste ca aperitiv.Rulada din piept de curcan
Iti trebuie:
Iti trebuie:
- 800 g de piept de curcan
- 400 g de carne tocata de curcan
- 6 oua fierte tari
- 30 g de branza topita/cascaval
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 10 ml de ulei
- 2 linguri de ulei de masline
- o legatura de verdeata (marar, patrunjel)
- 1 cartof
- 1 mar
- 1 morcov
- 1 gutuie
- 1 pahar vin
- 5 catei de usturoi
- 4 foi de dafin
- sare
- piper
- paprika
Pregatesti asa:
- Tai si bati pieptul de curcan, ca sa obtii un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentezi.
- II intinzi pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline.
- Prepari umplutura astfel: pui la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan.
- Amesteci cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentezi si adaugi verdeata tocata.
- Distribui uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga pui branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari.
- Incepi sa infasori un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu.
- Asezi ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml de apa.
- Dai la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 de minute.
- Adaugi vinul si mai lasi in cuptor inca 15 minute.
- Scoti tava din cuptor si indepartezi folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.
- Lasi sa se racoreasca, tai ruloul in doua- trei bucati mai mari si le asezi pe un platou cu garnitura si sos din tava.
- Garnisesti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.
- Cu un cutit bine ascutit tai apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezi cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.
- Pofta buna!
Piept de pui invelit in bacon
Iti trebuie:
- 1 piept de pui
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
- unt
- 150 g de bacon
- cimbru
- sare
- piper
- Speli pieptul de pui, il dezosezi,il feliezi si il bati usor.
- Apoi il condimentezi cu sare si piper.
- Toci marunt resturile de carne ramase si le pui la calit in putin unt, impreuna cu ceapa, usturoiul si 3 felii de bacon, taiate marunt, pana se inmoaie toate.
- Separat, prajesti pesmetul intr-o lingura de unt, apoi il pui peste amestecul cu ceapa.
- Asezonezi cu sare, piper si cimbru.
- Pe o folie de aluminiu asezi, una langa alta, felii de bacon, peste ele pui pieptul de pui, iar deasupra intinzi umplutura.
- Rulezi cu ajutorul foliei si impachetezi bine.
- Pui rulada intr-o tava si dai la cuptor pentru 30 minute.
- Dupa care crestezi folia si mai lasi inca 10 minute.
- Pofta buna!
Chiftelute de pui cu verdeata
Iti trebuie:
- 1 kg pulpe dezosate
- 1 legatura de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 500 g rosii
- 1/2 lingurita cu boia iute
- 1/2 lingurita cu ghimbir proaspat ras
- ulei
- sare
- piper
- Trece carnea de pui prin masina de tocat.
- Amestec-o apoi intr-un castron cu ceapa taiata rondele, usturoiul zdrobit, ghimbirul si boiaua.
- Adauga o lingura cu ulei si omogenizeaza bine.
- Cu palmele umede, modeleaza chiftele potrivit de mari.
- Rumeneste-le in ulei incins.
- Separat, opareste si decojeste rosiile, paseaza-le bine.
- Pune pasta de rosii pe foc impreuna cu o lingura cu ulei si un praf de sare, piper si oregano pentru cateva minute.
- Serveste chiftelele cu sosul aromat de rosii.
- Pofta buna!
Pulpe de pui in sos de miere
Iti trebuie:
- 4 pulpe dezosate de pui
- 4 linguri cu miere de albine 2
- lingurite cu boia iute
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 2 lingurite cu zeama de lamaie
- 3 linguri cu ulei de susan
- sucul de la o portocala
- 1 lingurita cu coaja rasa de portocala
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1 varf de lingurita cu cimbru
- sare
- piper
- Bucatile de pui se taie fasii si se pun intr-o cratita pe aragaz, la foc mic.
- Taie ceapa julien, usturoiul in fasii si pune-le peste pui.
- Lasa totul in cratita pana ce carnea de pui devine usor maronie.
- Adauga sucul de portocala si coaja rasa, sucul de lamaie, cimbrul, boiaua si sarea.
- Cand puiul este aproape gata, pune in cratita scortisoara si mierea de albine si lasa totul pe foc 15 minute.
- Pofta buna!
Piept de pui cu legume in sos alb
Iti trebuie:
- 4 bucati piept de pui
- 1 cutie de cocktail de fructe (de 425 ml)
- 3 linguri felioare de migdale
- 200 g orez (cu bobul lung)
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1/2-1 ardei chili
- 1-2 linguri faina
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana subtire
- circa 2 lingurite de praf de curry
- Pui fructele din cutie la scurs intr-o strecuratoare, dar opresti zeama.
- Tai in doua ardeiul chili, pe lungime, indepartezi samburii, il speli si apoi il tai marunt. incingi uleiul intr-o tigaie incapatoare.
- Pui carnea la prajit, la foc moderat, o intorci pe amandoua partile, o lasi cam 10 minute, o presari cu sare si cu piper, apoi o dai deoparte si o tii la cald.
- In uleiul din tigaie pui ardeiul chili, dar putin, cat sa-si dezvolte aroma, presari cu faina, lasi sa se infierbante, apoi adaugi smantana, laptele si 150 ml de compot.
- Amesteci bine, potrivesti gustul de sare, piper si curry si lasi sa fiarba circa 5 minute.
- Apoi adaugi in sos fructele si potrivesti inca o data gustul, sa fie picant.
- In paralel, fierbi orezul, dupa indicatiile de pe ambalaj, in apa clocotita cu putina sare, dupa care lasi sa se scurga bine de apa intr-o strecuratoare.
- Prajesti putin migdalele, fara grasime intr-o tigaie.
- Cand e totul gata, tai pieptul de pui in felii mai groase, apoi aranjezi pe farfurii sosul de fructe si orezul si presari migdalele deasupra.
- Pofta buna!
Lasagna delicioasa
Iti trebuie:
- 1 pachet foi lasagna
- 500 g piept de pui tocat
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 cutie de pulpa de rosii
- piper
- sare
- cimbru
- 3 linguri ulei
- 100 g unt
- 3 linguri faina
- 1 I lapte
- 300 g cascaval
- piper alb
- Ceapa si morcovul le cureti si le toci marunt in robot.
- Pui legumele la calit impreuna cu 3 linguri de ulei.
- Cand sunt calite bine, pui carnea si amesteci pana ce se incorporeaza bine.
- Calesti la foc mic pana ce carnea este aproape gata.
- Adaugi o cutie de pulpa de rosii , condimentezi cu sare, piper si cimbru si lasi sa fiarba la foc potrivit.
- Sosul de carne nu trebuie sa fie apos.
- Intre timp, prepari si sosul alb asa: intr-o tigaie topesti untul fara sa il arzi.
- Pui faina in bloc si amesteci repede pana ce se incorporeaza.
- Cu ajutorul unui tel, amesteci, turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii.
- Apoi treci sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase.
- Sosul obtinut il amesteci la cald cu 1/2 din cascavalul ras si condimentezi cu sare si piper dupa gust.
- Fierbi apoi „al dente" foile de lasagna.
- Asezi pe fundul unei forme de yena, un strat de sos alb, apoi un rand de foi.
- Intinzi uniform si un strat de sos de carne si tot asa pana ce se umple forma.
- Deasupra trebuie sa ramana stratul de sos alb.
- Presari cealalta jumatate de cascaval si dai la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.
- Lasi sa se odihneasca timp de o ora.
- Pofta buna!
Piept de pui cu branza si lamaie
Iti trebuie:
- 6 bucati piept de pui dezosat
- 1/2 ceapa
- 2 lamai
- 1 lingura branza proaspata
- sare
- piper
- marar verde.
- Rumenesti intr-o tigaie de teflon, fara grasime, pieptul de pui, taiat bucati, ceapa tocata si mararul.
- Dupa 10 minute, adaugi sucul celor doua lamai si un pahar cu apa.
- Mai lasi sa fiarba la foc mic pana scade lichidul la jumatate.
- La sfarsit, adaugi branza alba si mararul tocat.
- Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu